Laatste updates (1) rondom berichtgeving uitbraak van het Covid-19 coronavirus

Posted by admin | | maandag 16 maart 2020 11:17 am

  NL

NEVER WASTE A GOOD CRISIS

  17-03-2020

 

Rob Jensen – Europa is vervallen tot moderne vorm van slavernij

Interview David Icke – Over waarheid en leugens rond coronavirus

M.G. Van der Hoeven – nuchter artikel over gekte rond coronavirus

 

  14-03-2020

Viroloog Marc Wathelet: “Alleen totale lockdown helpt tegen coronavirus!”   [kijk hier het vervolg]

 

  03-04-2020

Macro-econoom Kees de Kort over de ingrijpende economische gevolgen van coronacrisis  2015 & 2018

  16-03-2020

https://nos.nl/artikel/2327333-grootste-dagverliezen-op-wall-street-sinds-1987.html

https://www.parool.nl/nederland/welke-sectoren-krijgen-de-hardste-klappen-door-de-coronacrisis~b68870dc/

 

  24-02-2020

Is dit coronavirus het duwtje dat de enorme schuldenberg verandert in grootste recessie ooit?

 

=======================================================

 

  kijk verder

Prof. Walter J. Veith over Covid-19 coronavirus

 

========================================================

Longartsen slaan alarm | De speeltijd is voorbij, de komende uren en dagen zijn cruciaal

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200314_04889858

Twee longartsen van het ziekenhuis UZ Delta in Roeselare hebben op Facebook opgeroepen de maatregelen van de overheid ernstig te nemen. “De feestjes van vrijdagavond zijn onbegrijpelijk en beschamend”, schrijven ze op sociale media. “In deze uitzonderlijke omstandigheden voelen wij, longartsen ons genoodzaakt om alarm te slaan”, schrijven Ingel Demedts en Ulrike Himpe op Facebook. “De overheid heeft op basis van wetenschappelijk advies drastische, maar broodnodige maatregelen genomen in een poging de corona viruspandemie in te dijken. Jammer genoeg merken we dat de ernst van de situatie bij een aantal mensen nog niet doorgedrongen is. De boodschap die we vanuit Italië en Spanje krijgen, doet echter het ergste vermoeden. De lockdownparty’s van gisteren zijn onbegrijpelijk en beschamend.” Ze richten zich onder meer tot de jeugd. “Dit is geen gewone vakantie. En het is geen goed idee om met de hele klas bij iemand thuis samen te hokken voor een feestje of toch gewoon in groep verder te gaan sporten. De uitzonderlijke maatregelen zijn enerzijds van het grootste belang om de meest kwetsbaren onder ons te beschermen, anderzijds om een crash van ons gezondheidsysteem te voorkomen: als het virus zich verder verspreidt, gaan ook grote groepen verpleegkundigen en artsen wegvallen en resten er te weinig handen over om voor alle zieken te zorgen (dus niet alleen de coronapatiënten). Dit is geen doemscenario, we houden hier ernstig rekening mee. De situatie in Italië illustreert immers wat er in een dergelijke situatie kan gebeuren.” Ze benadrukken dat de richtlijnen gevolgd moeten worden, en dat de speeltijd voorbij is. “De komende uren, dagen en weken zijn cruciaal. Enkel met een solidaire houding van allen kan het tij gekeerd worden.”

Dag iedereen, In deze uitzonderlijke omstandigheden voelen wij, longartsen ons genoodzaakt om alarm te slaan.De…

Geplaatst door Ulrike Himpe op Zaterdag 14 maart 2020

 

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2327114-waarschuwing-uit-epicentrum-bergamo-nederland-reageert-veel-te-traag.html

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2326933-ziekenhuis-breda-vreest-code-zwart-dan-moeten-we-kiezen-wie-we-behandelen.html

Fenixx news.com – 1720 de pest, 1820 uitbraak van de cholera, 1920 de spaanse griep, en 2020 het coronavirus

https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/als-de-totale-coronavirus-lockdown-komt-hoe-dat-eruit-ziet-in-beeld-gebracht-testposten-en-leger/

“Let een beetje op elkaar”, groepsimmuniteit, de coronavirus OLVG app en hoe deze gekte te stoppen?

Lees wat u kunt doen en wat u moet doen in de aanstaande coronavirus lockdown

========================================================

 

MACABERE VOORZEGGINGEN VAN DIT VIRUS

 

Coronavirus in Asterix en Obelix-editie Italië 2017

https://www.telegraaf.nl/nieuws/416025459/coronavirus-in-asterix-en-obelix-editie-italie-2017

ROME – Nadat eerst het Wuhan-400 virus al werd voorspeld in een boek uit 1981 blijken ook de schrijvers van Asterix en Obelix te beschikken over een vooruitziende blik. De twee striphelden vechten tegen het virus in een editie over, jawel, Italië. Enkele dagen geleden verspreidde informatie over het boek The Eyes of Darkness zich op social media. Thrillerschrijver Dean Koontz beschrijft daarin een virus dat verdacht veel lijkt op Covid-19, het coronavirus. „Een Chinese wetenschapper genaamd Li Chen vluchtte naar Amerika, met een floppy disk met informatie over China’s belangrijkste en gevaarlijkste nieuwe biologische wapen”, valt te lezen in het 312 pagina’s tellende boek uit 1981.

„Ze noemen het Wuhan-400 omdat het is ontwikkeld in laboratoria buiten de stad Wuhan.” In de oorspronkelijke versie werd het virus nog Gorki-400 genoemd en had het betrekking op de Sovjet-Unie. Pas in 2008 werd de naam aangepast naar Wuhan-400Nu komt daar een opmerkelijk stripboek uit 2017 bij. In ’Asterix en de race door de Laars’ vecht de bekende stripheld aan de zijde van zijn maatje Obelix tegen het coronavirus. Dat doen ze in Italië, het land waar anno 2020 het levensechte Covid-19 welig tiert en zondag al 34 doden zijn gevallen. Het betreffende stripboek (in het Frans: Astérix et la Transitalique) is het derde album geschreven en getekend door de nieuwe auteurs, scenarist Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad. Het coronavirus is in de strip een mens; een wagenmenner. De Romeinen hadden namelijk een wedstrijd gelanceerd „open voor wagenmenners uit de hele wereld, inclusief barbaren.” Daar kwamen verschillende types op af. Grote favoriet is ’Coronavirus’, echte naam ’Testus Terone’, duidelijk vernoemd naar testosteron. De bijrijder van Coronavirus, een gemaskerde rijder, is Bacillus. Dat is een Romeinse verbastering van het woord bacterie.

DJK: Deze tekening uit deze strip Asterix & Obelix in Italië met sinistere ondertoon vind ik veelzeggend. Letterlijk staat hier, vertaald vanuit het Frans: “Want hier is onze favoriet rechtstreeks uit Rome! De kampioen met 1462 overwinningen, de bijnaam van de gemaskerde wagenmenner, het grote Coronavirus en zijn trouwe bacillus.” De wagenmenner in een rood harnas (scharlakenrood is de kleur van het roomse pausdom, Openb.17:4) met het masker (verborgenheid op haar voorhoofd, Openb.17:5) heet dus Coronavirus en zijn trouwe assistent heet bacillus (bacterie), regelrecht uit Rome, rijdend op een strijdwagen in de vorm van een adelaar. Dit kan duiden op het Romeinse keizerrijk dat overging in het roomse pausdom, en de adelaar of arend is het nationale symbool van de USA, die tevens de politieke dictator van de wereld is. Denk hierbij eens aan het beest uit de aarde dat het beest uit de zee ter hulpe kwam, beiden spreken de taal van de draak en stomen de wereld klaar voor een Luciferiaanse Nieuwe Wereld Orde waarmee deze twee dienstknechten des satans hun heer en meester een gestolen eerkroon (corona) op zijn hoofd willen zetten. Het romeinse getal MCDLVII ziet op het getal 1462, hetgeen een verwijzing is naar de 1462 overwinningen van de beste wagenmenner Gajes Appuleius Diocles die het oude Rome in het Circus Maximus ooit heeft gekend. Het grote getal van zijn onoverwinnelijke successen duiden er mogelijk op dat het roomse pausdom met de paus aan de leidsels ten einde altijd zal zegevieren. De omega symbolen op de rode dekkleden van de paarden zijn derhalve mogelijk een bespottende verwijzing naar Openb.22:13 waarin over de Heere Jezus Christus het volgende staat geschreven: “Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde; de Eerste en de Laatste”. Niet God, maar de satanische antichrist wenst het eerste en laatste woord inzake de macht en invloed op het hedendaagse wereldgebeuren, hetgeen hem niet toekomt. De paarden die de strijdwagen trekken zijn uitgedost in de USA national stars and stripes colors die als het beest uit de aarde geheel ten dienste staat van de hoer op het beest uit de zee, ofwel de afvallige hoerachtige roomse kerk. Het beest uit de volkerenzee in het Bijbelboek Openbaringen ziet op een Luciferiaanse Nieuwe Wereldorde (NWO) met daarop de dronken hoer uit het roomse pausdom gezeteld. Sjonge, waar dit soort ‘onschuldig’ lijkende stripalbums al niet voor gebruikt worden?!

https://www.eagles.org/what-we-do/educate/learn-about-eagles/bald-eagle-usas-national-symbol/

Vele types die in de strip voorkomen, zijn gebaseerd op echte personen. Zo is Coronavirus gebaseerd op Alain Prost, een voormalige Formule 1-coureur. Ook Silvio Berlusconi en Venus en Serena Williams komen in de strip voor, net als zanger Luciano Pavarotti, schrijven Franse en Italiaanse media. Lezers vonden het ietwat geforceerd, zo was de publieke opinie over het boek dat in 2017 uitkwam, en weinig stof deed opwaaien. Tot vandaag. Want vanwaar die mysterieuze verwijzing naar corona? In het boek komen allerlei etniciteiten voor; omdat de wedstrijd is opengesteld voor strijdwagens van over de hele wereld, komen strijders van heinde en verre op het spektakel af. Ook hun aanhangers komen mee. Allen raken zij in de ban van de grote favoriet. De kreet ’Coronavirus!’ galmt constant door het publiek. Tijdens de race wordt duidelijk dat het coronavirus niet alleen vooruitgedreven wordt door de hysterische aanmoedigingen van het publiek, maar ook door enige vooringenomenheid bij de autoriteiten. Met sabotages, ongelukken en allerlei trucs wordt de rode loper voor het coronavirus uitgerold. Tegenstanders krijg op mysterieuze wijze pech. De race is eigenlijk een groot complot – al verliest het coronavirus uiteindelijk tóch van Asterix en Obelix. Hebben de schrijvers van de strip een vooruitziende blik? Waarschijnlijk niet. Een jaar voor het uitkomen van de strip waren andere coronavirussen, waaronder sars, in Europa gearriveerd, meldt de Italiaanse krant La Stampa. Waarschijnlijk waren schrijvers Conrad en Ferri op dat moment bezig met tekenen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/416025459/coronavirus-in-asterix-en-obelix-editie-italie-2017

========================================================

 

MAARTEN LUTHER OVER DE PEST 
Sommigen weigeren om medicijnen in te nemen, en mijden geen plaats of persoon waar hun aanwezigheid niet is vereist. Zó gaat het niet goed lieve vrienden! Gebruik de medicijnen, neem en doe wat zou kunnen helpen, ontsmet je huis, tuin en straat. Mijd ook personen en plaatsen, waar je naaste je niet nodig heeft. En gedraag je als iemand die graag een grote stadsbrand wil helpen blussen. Want wat is de pest anders dan een vuur, dat geen hout en stro, maar lichaam en leven opvreet.

Ik zal God bidden dat Hij ons genadig wil bewaren en beschermen. Dan wil ik ook helpen met het uitroken[1], de lucht in huis verversen, medicijnen geven en nemen, én plaats en persoon mijden waar men mij niet nodig heeft, opdat ik mijzelf niet zal verwaarlozen en bovendien ook anderen zou aansteken en besmetten, en dat ik zó door mijn nalatigheid de oorzaak van andermans dood zou zijn.

Wil God mij echter wegnemen, dan zal Hij mij wel weten te vinden. In dat geval heb ik toch gedaan wat Hij wilde dat ik zou doen, en ben ik niet schuldig aan mijn eigen dood of aan de dood van andere mensen. Waar echter mijn naaste mij nodig heeft, wil ik geen plaats of persoon mijden, maar onbezorgd gaan en helpen zo goed ik kan, zoals al eerder is gezegd. Kijk, dat is een echt godvrezend geloof, dat niet roekeloos of vermetel is, en God ook niet verzoekt. Ob man vor dem sterben fliehen möge. 1527 (Drucke), vgl. WA 23, S. 365 ff

[1] Uitroken van huizen waarin iemand overleden was, waarbij ook kleding en huisraad en beddengoed werden verbrand

Wilt u deze gratis Luthercitaten a.u.b. ter kennismaking doorsturen aan uw vrienden? 

Meld u aan bij voorkeur via e-mail:  info@maartenluther-citaten.nl