Preken op DVD / Externe harde schijf per post / Via WeTransfer per email

Posted by admin | | zaterdag 13 februari 2010 10:34 am
.

  Preken Ipod Classic 160 GB

.

Geachte lezer, sinds geruime tijd vul ik iPod Classic mp3-spelers met al de preken die op m’n website staan, voor mensen die hier geen enkele handigheid in hebben. Deze dingen zijn eigenlijk gemaakt voor het beluisteren van popmuziek, maar ook zeer geschikt om kerkdiensten mee te beluisteren. Op een iPod van 160 GB kunnen wel zo’n 5000 preken gezet worden. Voorheen had men daar een hutkoffer voor nodig, maar met de techniek van tegenwoordig is het dus mogelijk om het op zo’n klein apparaatje te zetten. Handig voor thuis en onderweg, zodat u altijd uw preken in uw binnenzak hebt. In dit geval denk ik bijvoorbeeld aan vrachtwagenchauffeurs of mensen die veel onderweg zijn en bij tijden graag een preekje luisteren. Ik heb in de afgelopen twee jaar best veel van deze Ipod Classics gevuld voor vrienden en kennissen, maar ook voor oudere mensen die geen PC hebben of niets van een PC afweten. Zo’n Ipod Classic kostte nieuw destijds ongeveer 260,00 EUR. Deze Ipod Classics worden sinds begin 2015 door Apple helaas niet meer gemaakt en verkocht. U kunt nog wel proberen op Marktplaats voor een occasion weinig gebruikt in nieuw staat, koop niet via de post maar het liefst ergens in de buurt en laat uw kinderen de werkzaamheid en staat van het apparaat checken. Als u nog een iPod Classic 160 GB ergens op de kop kunt tikken, wil ik hem best gratis voor u vullen met de preken die op m’n website staan.

. 

Voor eventuele verdere instructies en nadere uitleg, lees hier verder uit een mail die ik onlangs naar een kennis van me stuurde:  

 

Voor mevrouw NN,

 

Hier doe ik u nog een korte omschrijving, over hoe het een beetje werkt. Wanneer je het doosje van de IPOD opent, dan zie je dit. Zie onderstaande foto’s:

 

 

 

Wanneer u dan het witte zakje verder ook nog opent, dan ziet u dit :

 

 

 

De oortjes (links), kunt u boven in de Ipod steken, voor het geluid. De kwaliteit van deze oortjes vallen in het niet ten opzichte van de kwaliteit van de Ipod. U kunt daarom overwegen om andere oortjes van betere kwaliteit van bijv. het merk Sennheiser aan te schaffen, kijk hier. Het usb-kabeltje (boven de ipod) kunt u gebruiken om de Ipod met stroom op te laden aan uw PC, of aan een oplaadstekker. Bijvoorbeeld deze onderstaande oplaadstekker kost ong. 15,00 EUR. Maar u kunt de Ipod dus evt. ook aan uw PC (’s nachts) opladen. Klik hier om de stekker (nu of later) evt. te bestellen.

 

 

 

Aan de achterzijde van dit stekkertje, zit dus een usb-ingang voor het kabeltje van de Ipod. Het kabeltje van de Ipod heeft een brede kant en een smalle kant, zie onder :

 

 

 

De linkerstekker (smalle = usb) steekt u achter in de oplaadstekker, en de (brede) aan de rechterkant steekt u achter in de Ipod. Daarna steekt u de stekker in het stopcontact, waarna de Ipod vanzelf begint op te laden. Dit opladen duurt slechts een paar uur. Ik leg hem meestal voor het slapen aan de stekker. Wanneer u de preken samen met uw man wilt beluisteren, kunt u er over denken om een sounddock aan te schaffen, waar u Ipod kan inklikken.

 

 

 

Een soortgelijke sounddock die u hierboven ziet staan, kost ongeveer 100,00 EUR. Zelf heb ik een sounddock van het merk Bose. Wel een stukje duurder, maar ook een stuk beter van kwaliteit en geluid. Op zo’n sounddock kunt u uw Ipod ook opladen, waardoor u geen oplaadstekker meer nodig heeft. Dat scheelt dus weer enigzins in de kosten. Vraag a.u.b. eerst even aan uw (klein)kinderen hoe de Ipod werkt. Voor u misschien erg ingewikkeld, maar voor hen is het speelgoed. Deze Ipod Classic 160 GB mp3-speler kan zelfs aangesloten worden op de speakers van uw auto. Wat verder nog wel handig is om te weten, is het vooruitspoelen van een kerkdienst, wanneer u bijv. alleen de preek wilt beluisteren bijv. vanwege een gebrek aan tijd. Dat gaat zo : U kiest de kerkdienst die u wilt beluisteren, en u klikt op afspelen. Tijdens dit afspelen klikt u eenmaal op het middenrondje in de grote draaischijf van uw Ipod, dan ziet u de links onderin het beeld van uw ipod dat het blauwe balkje van de zandloper in een ruitje veranderd. Dit blauwe ruitje kunt u naar rechts verschuiven, c.q. vooruit spoelen, door met uw duim de grote draaischijf op de ipod naar rechts (met de klok mee) te draaien. Dan ziet u onder in het beeld van uw ipod ook de tijd verschuiven van bijv. het begin van de kerkdienst 01:33 uur……naar bijv. het begin van de preek ter hoogte van ong. 01:18 uur. Na het vooruitspoelen hoeft u niets meer te doen, de ipod speelt de preek vanzelf verder af.

.

 

Als u het later een beetje onder de knie hebt, dan kunt u in deze gebruiksaanwijzing evt. nog nuttige tips en aanwijzingen vinden. Ik hoop dat u er veel aan mag hebben, tot heil en zegen van uw onsterfelijke ziel voor de eeuwigheid. 

 

Hartelijke groet,

DJK