Preken op DVD / Externe harde schijf per post / Via WeTransfer per email

Posted by admin | | zaterdag 13 februari 2010 10:34 am

Geachte lezer, het komt regelmatig voor dat men aan mij het verzoek doet, of ik voor bepaalde mensen de preken die op m’n website staan, voor een kleine vergoeding op DVD wil zetten, daar zij er somtijds de tijd en of de gelegenheid niet voor hebben. Gemak dient de mens, dus ook mijn websitebezoekers! Deze verzoeken komen nu steeds vaker voor, en ik kan het best begrijpen, dat wanneer men alle preken van bijv. ds. KV (inmiddels ong. 1000 stuks) graag wil hebben, men daar wellicht een paar dagen mee zoet is om deze te downloaden. U dient deze aanbieding derhalve te verstaan in het kader van: “tijd is geld!” Zoals u weet zijn al deze mp3-preken evt. gratis te downloaden op deze site. Deze eenvoudige service bieden wij u tegen kostprijs aan, incl. de verzendkosten (tenzij naar buitenland = meerprijs), puur en alleen voor het gemak, en hopelijk ter verspreiding van de gepredikte Waarheid. Wat ik ook weleens doe is dat mensen hun externe harde schijf naar mij toezenden om deze te vullen met al de mp3-preken die op m’n website staan. De kosten hiervoor zijn alleen de retourverzendkosten. Middels het transporteerprogramma WeTransfer via email kan ook best veel verzonden worden. De aangeboden theologiedvd kunt u via dit emailprogramma bijvoorbeeld middels vier of vijf mails ontvangen en vervolgens downloaden. Ik denk bijvoorbeeld aan de ingelezen Bijbel op mp3. Achter elke door u ontvangen mail zitten verschillende mapjes die u middels een muisklik ergens in uw PC kunt opslaan. Doe een bestelling via de mail, en ik leg u uit wat u vervolgens moet doen. Het is best eenvoudig en wijst zich vanzelf. De Heere mocht dit eenvoudige werk nog rijkelijk willen zegenen, tot de eer van Zijn Naam en tot bekering van veler zielen, is mijn hartelijke wens en bede.  

 

D.J. Kleen  :  dkleenp@kliksafe.nl  

.

 

1000 mp3-preken op 5 DVD’s  voor de totaalprijs van : 15,00 EUR

 

 

 

Ds. K. Veldman  84 preken over de zendbrieven

Verzending gratis via WeTransfer per email :  download hier

.

.

Digitale theologie bibliotheek gratis via WeTransfer mail:  download hier

.

———————————————————————————————————————————————————————–

.

   digitale versie

 

Waar staan de Ger. Gemeenten?  door A.A. Bart: 5,00 EUR incl. verzendkosten

 

———————————————————————–

Twaalf Puriteinse Meesterwerken

Dagboek – Twaalf Puriteinse Meesterwerken (15,00 EUR)

Thomas Boston :  De gemeenschap der heiligen
John Bunyan :  Komst en wederkomst tot Christus
Ralph Erskine :  De grote vraag   (download hier voorbeeld)
Thomas Goodwin :  Het antwoord op het gebed
Andrew Gray :  De grote zaligheid
Matthwe Henry :  Aan des Heeren tafel
Thomas Hooker :  De ware vernedering
Christopher Love :  Toenemen in de genade
Matthew Meade :  De bijna-christen ontdekt
John Owen :  Ootmoedig wandelen met God
Thomas Shephard :  De tien maagden
Thomas Watson :  Voorrechten van de Christenen

 

————————————————————————————————————————————————————————–

.

  Preken Ipod Classic 160 GB

.

Geachte lezer, sinds geruime tijd vul ik iPod Classic mp3-spelers met al de preken die op m’n website staan, voor mensen die hier geen enkele handigheid in hebben. Deze dingen zijn eigenlijk gemaakt voor het beluisteren van popmuziek, maar ook zeer geschikt om kerkdiensten mee te beluisteren. Op een iPod van 160 GB kunnen wel zo’n 5000 preken gezet worden. Voorheen had men daar een hutkoffer voor nodig, maar met de techniek van tegenwoordig is het dus mogelijk om het op zo’n klein apparaatje te zetten. Handig voor thuis en onderweg, zodat u altijd uw preken in uw binnenzak hebt. In dit geval denk ik bijvoorbeeld aan vrachtwagenchauffeurs of mensen die veel onderweg zijn en bij tijden graag een preekje luisteren. Ik heb in de afgelopen twee jaar best veel van deze Ipod Classics gevuld voor vrienden en kennissen, maar ook voor oudere mensen die geen PC hebben of niets van een PC afweten. Zo’n Ipod Classic kostte nieuw destijds ongeveer 260,00 EUR. Deze Ipod Classics worden sinds begin 2015 door Apple helaas niet meer gemaakt en verkocht. U kunt nog wel proberen op Marktplaats voor een occasion weinig gebruikt in nieuw staat, koop niet via de post maar het liefst ergens in de buurt en laat uw kinderen de werkzaamheid en staat van het apparaat checken. Als u nog een iPod Classic 160 GB ergens op de kop kunt tikken, wil ik hem best gratis voor u vullen met de preken die op m’n website staan.

. 

Voor eventuele verdere instructies en nadere uitleg, lees hier verder uit een mail die ik onlangs naar een kennis van me stuurde:  

 

Voor mevrouw NN,

 

Hier doe ik u nog een korte omschrijving, over hoe het een beetje werkt. Wanneer je het doosje van de IPOD opent, dan zie je dit. Zie onderstaande foto’s:

 

 

 

Wanneer u dan het witte zakje verder ook nog opent, dan ziet u dit :

 

 

 

De oortjes (links), kunt u boven in de Ipod steken, voor het geluid. De kwaliteit van deze oortjes vallen in het niet ten opzichte van de kwaliteit van de Ipod. U kunt daarom overwegen om andere oortjes van betere kwaliteit van bijv. het merk Sennheiser aan te schaffen, kijk hier. Het usb-kabeltje (boven de ipod) kunt u gebruiken om de Ipod met stroom op te laden aan uw PC, of aan een oplaadstekker. Bijvoorbeeld deze onderstaande oplaadstekker kost ong. 15,00 EUR. Maar u kunt de Ipod dus evt. ook aan uw PC (’s nachts) opladen. Klik hier om de stekker (nu of later) evt. te bestellen.

 

 

 

Aan de achterzijde van dit stekkertje, zit dus een usb-ingang voor het kabeltje van de Ipod. Het kabeltje van de Ipod heeft een brede kant en een smalle kant, zie onder :

 

 

 

De linkerstekker (smalle = usb) steekt u achter in de oplaadstekker, en de (brede) aan de rechterkant steekt u achter in de Ipod. Daarna steekt u de stekker in het stopcontact, waarna de Ipod vanzelf begint op te laden. Dit opladen duurt slechts een paar uur. Ik leg hem meestal voor het slapen aan de stekker. Wanneer u de preken samen met uw man wilt beluisteren, kunt u er over denken om een sounddock aan te schaffen, waar u Ipod kan inklikken.

 

 

 

Een soortgelijke sounddock die u hierboven ziet staan, kost ongeveer 100,00 EUR. Kijk zelf maar wat u wilt. Klik hier om de sounddock (nu of later) evt. te bestellen.  Zelf heb ik een sounddock van het merk Bose. Wel een stukje duurder, maar ook een stuk beter van kwaliteit en geluid. Alle waarde naar z’n geld, kijk evt. hier. Op zo’n sounddock kunt u uw Ipod ook opladen, waardoor u geen oplaadstekker meer nodig heeft. Dat scheelt dus weer enigzins in de kosten. Vraag a.u.b. eerst even aan uw (klein)kinderen hoe de Ipod werkt. Voor u misschien erg ingewikkeld, maar voor hen is het speelgoed. Deze Ipod Classic 160 GB mp3-speler kan zelfs aangesloten worden op de speakers van uw auto, kijk hier. Wat verder nog wel handig is om te weten, is het vooruitspoelen van een kerkdienst, wanneer u bijv. alleen de preek wilt beluisteren bijv. vanwege een gebrek aan tijd. Dat gaat zo : U kiest de kerkdienst die u wilt beluisteren, en u klikt op afspelen. Tijdens dit afspelen klikt u eenmaal op het middenrondje in de grote draaischijf van uw Ipod, dan ziet u de links onderin het beeld van uw ipod dat het blauwe balkje van de zandloper in een ruitje veranderd. Dit blauwe ruitje kunt u naar rechts verschuiven, c.q. vooruit spoelen, door met uw duim de grote draaischijf op de ipod naar rechts (met de klok mee) te draaien. Dan ziet u onder in het beeld van uw ipod ook de tijd verschuiven van bijv. het begin van de kerkdienst 01:33 uur……naar bijv. het begin van de preek ter hoogte van ong. 01:18 uur. Na het vooruitspoelen hoeft u niets meer te doen, de ipod speelt de preek vanzelf verder af.

.

 

Als u het later een beetje onder de knie hebt, dan kunt u in deze gebruiksaanwijzing evt. nog nuttige tips en aanwijzingen vinden. Ik hoop dat u er veel aan mag hebben, tot heil en zegen van uw onsterfelijke ziel voor de eeuwigheid. 

 

Hartelijke groet,

DJK