De woeste weg forum logo
Het is momenteel Wo Jul 24, 2024 6:48 pm

Alle tijden zijn UTC [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 39 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 03, 2012 10:41 pm 
Offline
Site Admin

Geregistreerd: Di Okt 02, 2012 1:38 pm
Berichten: 187
Woonplaats: Katwijk aan/zee
Gedragsregels
Op dit forum gelden een aantal gedragsregels:

1) Citeren uit Gods onfeilbaar Woord doen we op dit forum alleen vanuit de Statenvertaling 1637. Digitale versies van de Bijbel kunt u evt. hier vinden: http://www.dewoesteweg.nl/bijbel/

2) Op dit forum doen we niet aan Schriftkritiek. Dit is strict verboden!

3) Citeren van oudvaders is toegestaan mits bronvermelding erbij vermeld waar het verband van het citaat nagelezen kan worden. Daarnaast prijzen wij het aanhalen van de kanttekeningen der Statenvertalers bij Bijbelteksten.

4) Het is niet de bedoeling om je te verschuilen achter citaten van oudvaders, zonder motivatie van het geciteerde. Geef duidelijk aan waarom je iets citeert.

5) Verhef nooit een kerkvader, een hervormer, een oudvader of dominee, boven het gezag van Gods onfeilbaar Woord.

6) Wij gebruiken Gods Driemaal Heilige Naam op dit forum met pas en eerbied en zeker niet te onpas en oneerbiedig. Ook de werkingen van Gods Heilige Geest worden met gepaste eerbied omschreven.

7) Er worden geen afbeeldingen of links naar plaatjes geplaatst van het Drie-enige Heilige Wezen Gods wat zich door geen nietig schepsel laat bevatten of omvatten.

8) Verder onderschrijven we de drie formulieren van enigheid, uitgenomen (= DJK) de reformatorische verbondsleer en visie op de kinderdoop. Persoonlijk verwerp ik (DJK) de leer en het gebruik van de kinderdoop, maar verwerp niet de personen van anderen die hier anders over denken.

9) Bunyan en Calvijn, Luther en Warburton, Huntington en Spurgeon, juichen allen te samen voor de Troon van het Lamme Gods, dus laten we elkaar hierin blijven verdragen.

10) Omdat de meesten van ons in deze traditie geboren zijn, is het wel toegestaan om te schrijven en te citeren vanuit de gereformeerde verbondsleer en doopvisie.

11) Spreek met respect over kerkverbanden en ambtsdragers. Dit betekent bijv. onder meer dat men voor predikanten de titel ds. gebruikt.

12) Discussieer inhoudelijk en speel het niet op de persoon. Drijf derhalve met niemand de spot en maak niemand belachelijk.

13) Hou de leer van een leraar gescheiden, wanneer de leraar een kind Gods is dan staat zijn geschonken genade in Christus los van zijn leer, wees in deze beducht voor afgoderij en domineesverheerlijking. Als de zaligheid van Petrus afhing van al hetgeen hij sprak dat voortkwam uit onkunde, uit ongeoefendheid, of uit vleselijke zwakheid, dan was hij op grond van Matth. 16:22-23 en Lukas 22:55-60 voor eeuwig verloren geweest.

14) Op dit forum wordt niet gediscrimineerd wanneer het gaat om rassenverschil, of wanneer iemand moeite heeft met quoten, of wanneer het iemands onkunde of schrijfkunsten betreft. We letten op de inhoud van het geschrevene en niet zozeer op vormfouten, of spel- en grammaticafouten..etc. Help elkaar en wees vriendelijk tegenover elkaar. Eenvoudige ongeletterde mensen zijn dus ook gewoon van harte welkom.

15) Homo’s die worstelen met hun seksuele gevoelens zonder deze te praktiseren wijzen we niet de deur, maar er wordt hier absoluut niet over homoseksualiteit geschreven. Ook niet via PB berichten! Die slecht is kere zich herwaarts en kome tot Hem.

16) Hoeren en tollenaren die berouw hebben van hun bedreven zonden, zijn ook van harte welkom. Geen van Gods verloste kinderen kan boven u staan. Rijken heeft Christus ledig weggezonden, en armen en goddeloze zondaren heeft Hij met Zijn goederen vervuld.

17) Het is echter niet toegestaan om op een on-Bijbelse manier (onstichtelijke wijze) te discussiëren over onderwerpen aangaande het zevende gebod.

18) Het is verboden te vloeken of lasterlijke taal op te schrijven of anderszins de grenzen van het betamelijke te overschrijden.

19) Het publiceren van pb-berichten (in het geheel of delen eruit) of andere privécommunicatie is niet toegestaan, anders dan met uitdrukkelijke toestemming van de afzender.

20) Mensen die anderen via de PB lastig vallen en/of bedreigen, worden voorgoed van dit forum verwijderd.

21) Nieuwe gebruikers die zich registreren met een raar en ongebruikelijk emailaccount worden van dit forum geweerd. We hebben helaas teveel last van vijandige gebruikers die dit forum telkens met allerlei wereldse en goddeloze troep proberen te bevuilen. Het gaat hier met name om gmail-accounts, hotmail-accounts, en live-accounts, met vreemdsoortige namen. U mag op dit forum wel schrijven onder een pseudoniem. Bij de aanmelding en/of registratie op dit forum dient u een eenvoudige vraag uit de Bijbel te beantwoorden, deze vragen worden steeds afgewisseld en vernieuwd en zal voor de zgn. spammers een behoorlijke hindernis zijn om zich te kunnen registreren. Uw registratie aanvraag wordt automatisch naar ons gemaild, waarna ik u via een retourmail autorisatie geef tot deelname aan dit forum.

22) Op zondag is dit forum gesloten.


Deze zes haat de HEERE; ja, zeven zijn Zijn ziel een gruwel: Hoge ogen, een valse tong, en handen, die onschuldig bloed vergieten; Een hart, dat ondeugdzame gedachten smeedt; voeten, die zich haasten, om tot kwaad te lopen; Een vals getuige, die leugenen blaast; en die tussen broederen krakelen inwerpt. (Spr. 6:16-19)


-------------------------------------------------------------------------------


Het prikbord
Het prikbord van dit forum mag gebruikt worden voor:
-- het aankondigen van lezingen die in de lijn van dit DWW forum leren, bijv. hervormingsbijeenkomsten, lezingen over de zending of over Israel.
-- het vermelden wanneer sprekers of dominees die op onze website staan ergens uitgenodigd worden.
-- het aanbieden van theologische boeken, brochures, mp3's, cd's, of prekenbanden uit privecollecties die in onze lijn leren.
-- zakelijke aanbieders die handelen met winstbejag zijn in deze rubriek niet gewenst.
-- het vermelden waar op internet een stichtelijke lezing of preek gedownload kan worden.
-- uw vrijwillige diensten aanbieden aan dewoesteweg.nl wanneer u bereid bent werken van oudvaders in te lezen op een mp3-recorder om met name jongeren via hun mp3-spelers te bereiken, en ook voor mensen die niet meer kunnen lezen, en voor onze ouderen in bejaardentehuizen waar de verzorgers geen tijd meer hebben om een stukje met hen te lezen.
-- als u het prikbord voor andere nuttige zaken wenst te gebruiken die ik hier niet heb genoemd, vraag dan aub eerst even via een PB berichtje.

Modereerbeleid
Op het forum wordt gemodereerd. Dat houdt in dat een aantal moderators meelezen om te zien of bovenstaande gedragsregels gevolgd worden. Indien zij vaststellen dat deze regels overtreden worden kunnen zij, zonder nadere aankondiging of verantwoording, ingrijpen en postings aanpassen of verwijderen. Moderatorgedrag van normale gebruikers wordt niet geaccepteerd. U mag wel melding maken (!) van zaken die niet acceptabel zijn.

Uw avatar
Uw avatar dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:
- Geen logo van een kerk.
- Geen afbeelding van een heilsfeit, van God of van de Heere Jezus. Ook geen afbeeldingen die naar genoemde zaken verwijzen.
- Geen vermelding van de naam van God of de Heere Jezus.
- Geen afbeeldingen van personen die buiten de traditie van de Reformatie of Nadere Reformatie staan.
- Geen verwijzing naar sport en/of sportevenementen.
- Geen verwijzing naar wereldse zaken die strijdig zijn met Gods Woord.

Uw handtekening
Uw handtekening dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:
- Geen afbeelding, alleen tekst is toegestaan.
- Geen vermelding van de naam van God of de Heere Jezus, tenzij uw handtekening uit een Bijbeltekst bestaat.
- Geen uitspraken van personen die buiten de traditie van de Reformatie of Nadere Reformatie staan.
- Geen verwijzing naar sport en/of sportevenementen.
- Geen verwijzing naar wereldse zaken die strijdig zijn met Gods Woord.

Aanmelden
Als u zich aanmeldt verklaart u kennis te hebben genomen van het bovenstaande, dit te onderschrijven, en daarmee akkoord te gaan.
Geef uw wachtwoord aan niemand door, en voorkom hiermee dat anderen onder uw naam gaan schrijven.
Een beknopte uitleg van de functies op dit forum, en antwoorden op veelgestelde vragen kunt u evt. hier vinden: faq.php


Met vriendelijke groet,
Uw administrator DJK

_________________
Houdt u zich a.u.b. aan deze regels van dit forum: viewtopic.php?f=18&t=10&p=10#p10


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Wo Okt 17, 2012 9:07 pm 
Offline

Geregistreerd: Wo Okt 17, 2012 8:53 pm
Berichten: 1
Ik heb me vanavond met veel schroom ingeschreven op dit forum.
Dit nadat ik al jaren met veel vragen liep en loop.
Het zal voor mij meer lezen dan schrijven worden want een schrijver is er in mij niet weggelegd.

Ik heb alleen een vraagje over het forum, is het ook mogelijk iemand een persoonlijk berichtje te sturen?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Wo Okt 17, 2012 9:52 pm 
Offline
Site Admin

Geregistreerd: Di Okt 02, 2012 1:38 pm
Berichten: 187
Woonplaats: Katwijk aan/zee

_________________
Houdt u zich a.u.b. aan deze regels van dit forum: viewtopic.php?f=18&t=10&p=10#p10


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Do Okt 18, 2012 12:10 pm 
Offline
Moderator

Geregistreerd: Do Okt 04, 2012 11:42 am
Berichten: 36


Laatst gewijzigd door Jaeth op Ma Okt 29, 2012 7:48 am, in totaal 1 keer gewijzigd.

Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Do Okt 18, 2012 9:28 pm 
Offline

Geregistreerd: Wo Okt 17, 2012 5:41 pm
Berichten: 12
--


Laatst gewijzigd door bedroefde op Vr Dec 21, 2012 1:24 am, in totaal 1 keer gewijzigd.

Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Vr Okt 19, 2012 10:50 am 
Offline
Site Admin

Geregistreerd: Di Okt 02, 2012 1:38 pm
Berichten: 187
Woonplaats: Katwijk aan/zee

_________________
Houdt u zich a.u.b. aan deze regels van dit forum: viewtopic.php?f=18&t=10&p=10#p10


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Wo Nov 21, 2012 9:09 am 
Offline
Site Admin

Geregistreerd: Di Okt 02, 2012 1:38 pm
Berichten: 187
Woonplaats: Katwijk aan/zee
Ik heb DELCAM permanent van dit forum verwijderd.
Hij zat niet met vragen, maar kwam hier om verderfelijke leringen te zaaien.
Het topic over de HEL heb ik geheel verwijderd.

DJK

_________________
Houdt u zich a.u.b. aan deze regels van dit forum: viewtopic.php?f=18&t=10&p=10#p10


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Do Nov 22, 2012 3:58 pm 
Zonde om daarvoor een heel topic te verwijderen! En zouden best eens mensen wat aan gehad kunnen hebben!


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: Do Nov 22, 2012 4:52 pm 
Offline

Geregistreerd: Vr Nov 16, 2012 5:04 pm
Berichten: 6


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Do Nov 22, 2012 10:51 pm 
Offline
Site Admin

Geregistreerd: Di Okt 02, 2012 1:38 pm
Berichten: 187
Woonplaats: Katwijk aan/zee

_________________
Houdt u zich a.u.b. aan deze regels van dit forum: viewtopic.php?f=18&t=10&p=10#p10


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 39 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn UTC [ Zomertijd ]


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron
POWERED_BY
Vertaald door phpBBservice.nl.