SDOK publiceert foto’s Chinese martelaren

Posted by admin | | zaterdag 25 december 2010 2:27 pm

DATONG – Zhirong Sun, een Chinese christen, wordt gemarteld in het detentiecentrum van de stad Datong, in het gebied Lingqiu, provincie Shanxi. De folteraar is Di Liu, in de veertig, werkzaam bij de politie van de provincie Lingqiu. Deze manier van martelen wordt, aldus de SDOK, „zwaarddragen” genoemd. Beide handen zijn geboeid op de rug. Om te pijnigen trekt de politie aan de boeien. Ze hebben plezier als ze hem van de pijn een „discodans” laten doen.

GORINCHEM – Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) publiceert in het jongste nummer van haar maandblad ”De stem der martelaren” een aantal foto’s waarop te zien is hoe Chinese christenen worden gemarteld. Gedwongen bidden, armen omhoog, de knieën op twee bakstenen, terwijl de (20-jarige) politiebeambte Jingwei Li een sigaret rookt en toekijkt: dat is wat Suhuan Shi ondervond in het detentiecentrum van Qing Feng te Pu Yang, de provincie Henan.

Een andere foto toont hoe Xiangdong Cai wordt gemarteld op het politiebureau van de stad Kongzhuang, Xiayi, in de provincie Henan. Vier mensen nemen aan de mishandeling deel. Met geweld gieten ze hem water in zijn maag, terwijl hij op de grond ligt. De beulen houden hun voet op zijn armen en benen.

De foto’s zijn gemaakt door „een van de betrouwbaarste contactpersonen van onze organisatie”, aldus de SDOK. „De namen van de politieagenten en de christenen zijn door verschillende mensen bevestigd. De fotograaf, een ’ingewijde’, verzekerde de politie dat deze foto’s van hun werk bestemd waren voor hun superieuren, als een getuigenis van hun ’nauwgezet werk’, met de mogelijkheid van ’bevordering’.”

De christenen werden gefolterd omdat ze niet naar de staatskerk gingen. „Christenen die deze foto’s naar ons smokkelden, verklaarden dat het martelen van christenen een wekelijkse gebeurtenis is.”

En toch: „Terwijl buitenlandse zendelingen geweerd worden en de ondergrondse kerk vervolgd wordt, bloeit het christendom in China met tientallen miljoenen gelovigen.”

De auteur van het artikel, Bob Fu, citeert een van de pioniers van de hedendaagse Chinese huiskerkbeweging, ds. Samuel Lamb. „Vervolging is goed voor de kerk.”

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/sdok_publiceert_foto_s_chinese_martelaren_1_418256